RhinoGold - computerprogramma voor 3d tekenen printenAls vooruitstrevende vereniging, wil het Schakelpunt niet achter blijven op de nieuwste ontwikkelingen. Vanuit die visie staan we erop nieuwe technieken op te nemen in ons curriculum. Het creëren van juwelen via computerprogramma’s hoort daar natuurlijk bij.

Om op een praktische manier aan 3D-tekenen te kunnen doen, kozen we voor het programma RhinoGold.

RhinoGold laat op een gebruiksvriendelijke wijze toe om juwelen te ontwikkelen op de computer. Dankzij de decoratieve tools kan je op een efficiënte en snelle wijze een juweel tekenen. Wil je graag textuur en motieven aanbrengen? Maak dan gebruik van de motieven die beschikbaar zijn in de bibliotheek van RhinoGold.

Het Schakelpunt voorziet voor iedereen, leden en niet-leden, de mogelijkheid in opleiding en training. Door middel van publicatie op onze website kunnen ontwerpen getoond worden aan een breed professioneel publiek. Onze vereniging kan daarnaast ook instaan voor de productie (printen en gieten) en afwerking.

Voor meer info kan u steeds terecht bij het schakelpunt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

3d tekenen printenNiet zoals de meeste traditionele edelsmeden zijn wij niet vies van de moderne technologie.

Dankzij de allernieuwste technologieën van tekenprogramma's en Printtechnieken, slagen wij er in om ontwerpen te maken die in de traditionele manier onmogelijk te maken waren.

Onze printers zijn de modernste die op de markt verkrijgbaar zijn en printen uw of onze ontwerpen aan een fijnheid van 0,01mm.

Edelmetalen zijn schaars.

edelmetaal goudDaarom is het belangrijk dat we, op een zo duurzaam mogelijke manier, omgaan met deze grondstoffen.

Het voorkomen van verspilling van deze grondstoffen kent niet alleen een economisch belang, maar ook een ecologisch belang.

Daarom werken wij voornamelijk met gerecycleerde metalen om zo verspilling tot een minimum beperken.

WITGOUD... WITTER EN STRALENDER DAN OOIT!

Workshop: verwerken van 19 kt witgoud - 12 september 2016 »

edelmetaal witgoudDankzij een nieuwe legering kunnen wij u 19 kt witgoud aanbieden met een unieke wittere glans zonder een laag rhodium.

Deze legering is harder dan het traditionele 18 kt palladium witgoud, waardoor uw juwelen slijtvaster zijn en langer glanzend wit blijven.

Mocht een onderhoudsbeurt dan toch aan de orde zijn, dan laat het zich beter polijsten dan 18 kt palladium witgoud en straalt het weer als nieuw.

SAFFIEREN

saffierSaffier is een edelsteen van het mineraal korund. Saffieren zijn het meest bekend als een blauwe edelsteen, maar kan gevonden worden in elke kleur, behalve rood, deze zijn robijnen (ook Korund). De blauwe kleur van saffier komt door de aanwezigheid van zowel ijzer als titanium die beide moeten aanwezig zijn als wanneer het kristal groeit. Aangezien deze elementen vaker voor komen dan chroom, die de rode kleur in robijnen geeft, worden blauwe saffieren gemakkelijker gevonden dan robijnen.

Saffier heeft een hardheid van 9 op de schaal van Mohs als minerale hardheid.

Cultuurdiamanten zijn diamanten die niet ontgonnen zijn in een mijn maar in een laboratorium.

cultuurdiamantZe zijn sociaal verantwoord en milieuvriendelijk. Ze zijn ethisch verantwoord. Er bestaan witte en gekleurde stenen. Het zijn duurzame en conflictvrije diamanten, een huwelijk van traditie en moderne technologie. Een relevant modern, langdurig en mooi alternatief.

Wij hebben in ons atelier verschillende werkplekken beschikbaar gemaakt:

wij stellen werkplaatsen ter beschikking aan beginnende goudsmeden voor halve en hele dagen tijdens de openingsuren van Het Schakelpunt.

Het atelier beschikt over 12 werkbanken en is voorzien van alle nodige werktuigen zoals een wals, hangmotoren, een ultrasoon reiniger enz.

Gratis internet, koffie,...

Onze diensten - Het Schakelpunt - Creatief met goud en zilver.

 • Gietwerk: zowel professionele goudsmeden als cursisten kunnen bij ons terecht voor het meest vooruitstrevende giettechnieken. Kies voor geel goud, roze goud, wit goud (ook het nieuwe 19 karaat wit goud!) of zilver. Alles wordt uiterst professioneel en aan een correcte prijs afgeleverd.
 • Het Schakelpunt staat niet stil: nieuwe technieken worden ingeschakeld in de opleidingen zoals bijvoorbeeld 3D techniek
 • Door jou gemaakte stukken helpen wij verkoopsklaar maken zodat je een perfect, afgewerkt juweel bekomt
 • Allerhande bruikbare workshops worden regelmatig georganiseerd o.a.
  • Opfrissen basistechnieken
  • Solderen
  • Verloren was
  • Zettingen maken
  • Verwerken van andere materialen (emailleren,
  • Parels rijgen
  • 3D pen
  • Draaien en frezen van was

diensten Het Schakelpunt vzw