SAFFIEREN

saffierSaffier is een edelsteen van het mineraal korund. Saffieren zijn het meest bekend als een blauwe edelsteen, maar kan gevonden worden in elke kleur, behalve rood, deze zijn robijnen (ook Korund). De blauwe kleur van saffier komt door de aanwezigheid van zowel ijzer als titanium die beide moeten aanwezig zijn als wanneer het kristal groeit. Aangezien deze elementen vaker voor komen dan chroom, die de rode kleur in robijnen geeft, worden blauwe saffieren gemakkelijker gevonden dan robijnen.

Saffier heeft een hardheid van 9 op de schaal van Mohs als minerale hardheid.

Blauw is de meest wenselijke kleur in saffieren. Om onderscheid te maken tussen de verschillende types van blauw, wordt meestal het land van herkomst genoemd. Professionals weten wat voor soort blauwe komt welk land. Saffieren zijn vooral te vinden in de volgende delen van de wereld: Myanmar (Birma), Sri Lanka, Madagaskar, Thailand, Australië.  

ROBIJNEN

robijnEen Robijn is een roze tot bloedrode edelsteen, een variëteit van het mineraal korund. De rode kleur wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van het element chroom. Robijnen zijn uiterst zeldzaam. Daarom zal een topkwaliteit 10-karaats robijn ​​veel meer kosten dan een topkwaliteit 10-karaat diamant.

Robijn, blauwe saffier en andere kleuren van saffieren zijn variëteiten van het gemeenschappelijke mineraal korund. Veel van de mooiste robijnen worden gevormd wanneer een zachte kalksteen wordt omgetoverd tot marmer: dit is de moeite waard om te weten daar herkenbare fragmenten van mineralen uit de originele rots overleven in de afgewerkte robijn en bewijzen zijn natuurlijke oorsprong.

Robijnen worden meestal aangetroffen in Myanmar (Birma), Thailand, Madagaskar, Mozambique en Tadzjikistan.
Robijnen hebben een hardheid van 9 op de schaal van Mohs van minerale hardheid.  

SMARAGD

smaragdSmaragd en robijn zijn de enige twee klassieke edelstenen, waarvan de kleur geen verdere beschrijving nodig heeft. Deze edelsteen is een variant van het minerale Beryl, groen gekleurd door sporen van chroom.

Het heeft een hardheid van 7,5-8 op de schaal van Mohs van minerale hardheid.

Smaragd is meestal te vinden in verschillende delen van de wereld. De bekendste zijn Colombia, Brazilië en Zambia.  

DIAMANT

diamantDiamanten zijn de meest populaire van de 4 edelstenen, en is een variëteit van het mineraal Carbon. Diamant heeft een hardheid van 10 op de schaal van Mohs van minerale hardheid en is algemeen bekend als het 'hardste natuurlijke materiaal”.

Diamant is een zeer verhandeld product dat meerdere organisaties sorteren en certificeren door hen op basis van kleur, snijwijze, helderheid en karaatgehalte. Antwerpen, is een van de belangrijkste wereldwijde handelscentra voor diamant. De meerderheid van de diamanthandel in de wereld gebeurd via Antwerpen.  

CERTIFICATIE

Voor al onze stenen kan, op aanvraag, een certificaat worden gemaakt.
Afhankelijk van het type, de kwaliteit en de waarde van de steen, hebben vele stenen reeds een certificaat.

General Director: Maarten Leopold Aps