Hoe het allemaal begon…

Op 7 augustus 2012 fantaseerden een aantal creatieve hoofden over een nieuwe en unieke vereniging voor kunstenaars... Een schakel tussen diverse kunstvormen, een schakel tussen verschillende niveaus, een schakel tussen mensen…

Zo werd Het Schakelpunt geboren…

Het bijzondere is dat we verschillende kunstvormen samenbrengen. Op die manier kunnen beoefenaars met verschillende vaardigheden en een verschillende kijk mekaar positief beïnvloeden.

We willen mensen kansen geven: een podium voor diegenen die reeds met kunst bezig zijn, een leerschool voor diegenen die willen leren.

We zijn overtuigd dat de financiële mogelijkheden van geïnteresseerden niet mogen bepalen of iemand aan kunst kan doen of niet. Daarom hebben we bewust de onkosten zeer laag gehouden zodat iedereen met interesse kan participeren.

Mensen leren andere mensen kennen, ook buiten Zwalm. We willen met ons werk ook naar buiten komen. Op die manier verspreiden we ook nog een stukje Zwalms cultureel erfgoed en ontstaan er mogelijks nieuwe interessante bestuivingen.

Kunstenaarsvereniging Het Schakelpunt - Zwalm